dinsdag 20 december 2016

Druk druk druk

Ons poppenhuisbouwwerk hebben we even in de koelkast geparkeerd, omdat we het druk druk druk hebben!

Als tussendoortje leerden we over het jachtluipaard! Dat ze supersnel kan lopen, veel sneller dan wij, waardoor we wel wat bang zijn (het jachtluipaard loopt 115/km per uur, dat kan je dus vergelijken met een auto op de autosnelweg! Wauw!). We leerden ook dat een jachtluipaard er anders uitziet dan een tijger, want een tijger heeft strepen en een jachtluipaard vlekken.
We weten ook al dat het jachtluipaard familie is van de kat. Dat konden we heel goed zien op een superschattig filmpje waarop het jachtluipaard haar welpjes likt met haar tong. We zagen bovendien dat jachtluipaarden wel eens een zebra of een gazelle lusten. Dat vonden we niet erg, want zonder eten gaat het jachtluipaard dood (zo zei sienna het ons toch).
En zonder dat we het wisten, speelden we zelf mee in een levend poppenspel over het zwangere jachtluipaard dat nergens een slaapplekje vond, dat verhaal werd erg mooi verteld door de kleuters!

Daarnaast hebben we flink gewerkt aan onze familiekerstboom! De kleuters zijn er dol op en blijven maar vertellen over over Lucas, over Jarne, over papa en mama... Heerlijk!

We tekenen ook kerstballen op onze kerstboom van krijt en we ponsen (dat is uitdrukken met een machientje) balletjes die we op onze geverfde boom plakken. Nog wat slingers en glitter hier en daar en dat is ook weeral klaar!

We zagen vandaag nog dat vliegtuigen wielen hebben en we hebben de wielen getest op onze landingsbaan.

Morgen komen onze twee nieuwe instappers al eens piepen en vieren we de verjaardag van Aren!
We versieren de dozen voor de daklozen en werken stiekem aan een Nieuwjaarsklok...SST!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten