donderdag 16 november 2017

ditjes en datjes

Een ditje om mee te delen:

Na overleg hebben we besloten om de praatronde op woensdag sterk in te korten. Dit doen we om op woensdag maximaal zorg te kunnen geven aan de kleuters, met ondersteuning van Paulien. Heeft je kleuter op woensdagochtend echt een onweerstaanbare drang om iets mee te brengen voor onze 'soep'? Geen probleem, indien er geen tijd zou zijn op woensdag, mag dit gewoon in de klas blijven liggen tot de volgende ochtend :-)
Wat is dat nu eigenlijk, die zorg? Een beetje van ditjes en van datjes! Ik werk in een heel klein groepje of soms zelfs maar met 1 kleuter aan vaardigheden. Dat kan een beetje vanalles zijn: leren knippen, taalspelletjes, fijne of grove motoriek ondersteunen, samen zingen, tellen, bouwen, enz!

Nog een ditje:

Soms komen er heel mooie, maar ook moeilijke gesprekken aan bod in de kring. Zo hadden we gisteren naar aanleiding van een rouwkaartje een kringgesprek over het boekje 'Rikki en de eekhoorn'. De kleuters hebben daarbij hun gevoelens kunnen verwoorden.

Een datje (of zelfs 3 datjes) om te vragen:

Volgende week gaan we zwemmen! Voorlopig hebben we nog geen chauffeurs, wie zich kan vrijmaken, mag dat op het blad aan de klasdeur schrijven.

Vergeet niet zo snel mogelijk de gewenste uren voor de oudergesprekken aan te duiden en de brief weer mee te brengen, we zijn volop bezig met de planning. We hopen om iedereen naar wens te kunnen invullen...

We willen graag trommels maken in onze klas!! Wie een grote plastic bloempot heeft met bijvoorbeeld een gat in, of een groot leeg blik zonder scherpe randen, mag dat meebrengen. Rombombom...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten