dinsdag 2 februari 2016

Over pauwen, thermometers, kettingen en carnaval

Renee droeg vandaag een rietjesketting wat de kleuters inspireerde tot het maken van zo'n kettingen voor onze mama's en papa's. Er volgen er ongetwijfeld nog meer de komende dagen.
Een thermometer inspireerde dan weer tot nadenken. Is het nu kouder of warmer buiten dan binnen en hoe kan je dit zien op de thermometer? Boeiend om het kwik van blauw naar geel en rood te zien gaan en ongeloof dat bij Lieve vroeger zo koorts werd gemeten... (ja dat is al zooooo lang geleden...) ;-)
Sinds Billie een pauw uit plasticine meebracht, verschijnen er bij ons meer en meer kunstwerkjes van dit wonderlijk dier. Een beetje feestelijk is het ook, met die mooie kleuren. Kleuren komen ook terug in carnaval, dat zagen we in confetti schilderwerkjes. We leerden een supertof carnavalsversje met gebaren die zelfs nagebootst werden door onze kersverse instapper Janko! We vertelden al volop over onze outfit voor vrijdag, we zijn benieuwd!
Vrijdag staat er een schoolatelier op het programma, gevolgd door een carnavalstoet door de straten rond de school vanaf half 3!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten