dinsdag 29 september 2015

Herfstzon


Vandaag een lekker warme herfstzon, daar moesten we van profiteren! We trokken naar het Fort en brachten herfstschatten mee voor de schatkist van klas Ilke en ook een beetje voor ons.
Druifjes smullen... 
En nog meer spelen...


We raakten in de ban van een rode maan op de foto van Giel, zou die echt zo geweest zijn toen wij lagen te dromen in onze bedjes? Gelukkig konden we een filmpje opzoeken en zagen we dat die maan nog gekker deed, er verdween steeds meer maan tot hij helemaal rood was... Wat gek! We leerden dat zo'n maan een bloedmaan heet, niet omdat ie bloedt, maar wel door de rode kleur. We leerden ook dat dat bijna nooit gebeurt en we nog heeeeel lang moesten wachten op een bloedmaan, dus vonden we het een goed idee om die speciale rode maan te schilderen. 
We konden deze week ook voelen aan de kastanjes die meegebracht werden, sommige hadden hun jas nog aan en prikken dat dat doet! De kastanjes hebben we kunnen proeven, maar toen gooide Lieve ze in een verfbad! We moesten heel erg schudden met een bak vol verfkastanjes en een blad papier. De kastanjes rolden en botsten en toen hadden we ineens supermooie kunstwerken zonder verf aan onze handen! Dat had Lieve weer goed bekeken... 

Morgen nog een dagje en dan SCHOOOLKAMP!!! Niet vergeten: goeie schoenen aan, boterhammen en sapje in een klein, gemakkelijk rugzakje. Donderdag en vrijdag is er geen avondopvang, vrijdagochtend is er enkel ochtendopvang in de klas vanaf 8uur. Op vrijdag brengen we allemaal een fiets mee om door de klassen van de grote kinderen te fietsen of ander kattenkwaad mee uit te halen, die grote kinderen zien het dan toch lekker niet! ;-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten