vrijdag 20 november 2015

Het snippermonster

Giel bracht zijn werkgerief vandaag mee naar de klas: een helm, handschoenen en een riem! Hij had ook een kleine betonmolen mee. We gingen vandaag dus nog eens piepen bij de werken en hoera, er viel heel wat te zien! Een groot graafmachine was net aan het graven en gebruikte daarbij 2 verschillende bakken: eentje om stenen uit de aarde te zeven en eentje om te graven. De stenen werden in een vrachtwagen geladen. Er stonden ook 2 kleinere graafmachines. We zagen 5 diepe putten die met een rood-wit lint afgespannen waren. Er stond een wc voor de werkmannen, grappig zo'n klein bakje!

Onderweg gebruikten we de verrekijker van Wineke om naar vogels te speuren in de lucht. We zagen geen enkele vogel! Zelfs de nesten bleven stil, waar zijn de vogels toch naartoe? Zouden ze terug komen als het warmer wordt? We vragen het ons af... 


De kleuters hebben trouwens groot nieuws: ons snippermonster is vol! Ons wat???? Snippermonster! Een beestje dat heel graag snippers eet die de kleuters knippen of scheuren. Sinds het snippermonster in onze klas gekomen is, zijn de kleuters niet meer zonder schaartje te zien. Maar nu is het dus vol, goed geknipt dus!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten