maandag 16 november 2015

Vanalles en nog wat

De ideetjes komen tegenwoordig uit alle richtingen. Nick bracht vorige week Hazeltje mee die we kennen van het prachtige boekje 'Raad eens hoeveel ik van je houd'. We hebben dit verhaal natuurlijk verteld in de klas en we bekeken het verhaaltje ook op film. Hier en daar werden daarna kleine hazeltjes uit klei gemaakt. Vandaag luisterden we naar een ander verhaal, van Haasje, die ontdekte dat 2 gekke tanden voor grappige tekstjes kan zorgen. We zongen ook van 'In het bos daar staat een huisje'. Van de hazen uit het bos naar de mestkevers! We konden een exemplaar bekijken en gingen op zoek naar de naam van dit beestje, waar het leeft, wat het eet en doet. Zo kwamen we bij mest en kaka terecht en het boek 'Over een mol die wilde weten... ' en de rest kan uw kleuter ongetwijfeld navertellen ;-) Jop bracht vandaag een ander bosdier mee: een egel! Geen echte gelukkig, maar wel eentje gemaakt uit zoutdeeg en prikkers (en die kunnen ook hard prikken hebben we ondervonden). Enkele kleuters gingen in de klas aan de slag om net zo'n egels uit zoutdeeg te maken.

Er wordt daarnaast ook nog steeds stevig geverfd met de auto's. 


We namen ook een kijkje bij de werf voor de deur, helaas hadden de werkmannen net pauze. We zullen ongetwijfeld nog kansen genoeg krijgen om ze in actie te zien. We zagen wel dat werkmannen handschoenen, een helm en een fluojas dragen om zichzelf te beschermen. 

Deze namiddag hebben we weer heerlijk genoten van een openklasmoment! Helaas zonder foto's deze keer want de Ipad zat nog op 'weekendmodus'!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten