maandag 26 oktober 2015

Al het moois van de herfst

Deze namiddag zijn we nog eens naar het Fort getrokken, met zo'n heerlijk zonnetje op onze snoeten was dat echt genieten. We zagen er ook heel wat moois, bijvoorbeeld paddenstoelen! 
We vonden kastanjes in hun prikkende bolster en we stelden vast dat er steeds drie kastanjes zitten in een bolster, waarvan steeds 1 lege (of 'platte') kastanje. Een vreemd fenomeen, zou dat altijd zo zijn, met zijn drietjes in een bolster? Wie weet zoekt iemand het wel eens op... We hebben de kastanjes natuurlijk geproefd en ze werden lekker bevonden (toch door de meeste kleuters!) 

Zoek het spinnetje! 
We kwamen ook heel wat molshopen tegen! De kleuters waren er vast van overtuigd dat ze die mollen gewoon konden opgraven uit deze hopen, dus heel wat kleuterhanden woelden in de aarde met veel enthousiasme en soms ook met wat schrik voor die mol. Vele uitgegraven hopen later, maar helaas nog zonder mol, wist pientere Zusa ons te vertellen dat die wel heeeeel diep onder de grond zitten. Ach zo! Gelukkig vonden we het graven op zich, zonder mollen, ook keitof. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten