dinsdag 13 oktober 2015

Vandaag

Bracht Basil een piepkleine auto mee, vast de allerkleinste auto ter wereld. Giel bracht ook twee auto's mee, eentje daarvan was een Volkswagen, zo wist Owen ons te vertellen. Hij weet dat door naar het kenteken te kijken, echt knap hoor. We vergeleken de auto van Basil en Giel en vonden de kleinste en de grootste auto. In de autobak vonden we auto's die nog groter of kleiner waren en we werkten samen aan een autorij van klein naar groot. 
We hebben ook nog verder geknutseld aan onze trekdieren en we keken in enkele prachtige ontdekboekjes rond zeedieren. Deze kennen we nu al: de krab, inktvis, walvis, zeester, zeeschildpad, kwal, zeeslakken, zeeslangen, zeepaardjes, zeehonden en zelfs zeeleeuwen, zeekatten en zeekoeien! Dat zijn heel wat dieren! We leerden ook waarom een krab zo'n scharen aan zijn poten heeft, dat een inktvis zwarte inkt kan spuiten en wat een vuurtoren is. En we zagen dat zeepaardjes en krabben heel verliefd kunnen knuffelen.

In de namiddag hadden we openklasdag en genoten we weer van nieuwe klassen, nieuwe kleuters en nieuwe 'juffen'! Kijk maar zelf mee... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten